© Baykuş Haber

Putin, Kimin Kuzey Koreye davetini kabul etti

KUZEY KORE HEYETİ ONURUNA BİR RESEPSİYON DÜZENLENDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un dün gerçekleştirilen görüşme sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ülkesine davet ettiği ve Putin'in bu daveti kabul ettiği açıklandı. Görüşmenin detaylarına dair Kore Merkezi Haber Ajansı'ndan (KCNA) gelen bilgilere göre, Putin, Kim'i Vostoçni Uzay Üssü'nde "dostça" karşıladı ve Kim, yoğun programına rağmen kendisini sıcak bir şekilde karşılayan Putin'e teşekkür etti. İkilinin, Vostoçni Uzay Üssü'ndeki taşıyıcı roket montaj ve test kompleksini ziyaret ettiği, Putin'in Kim'e Soyuz-2, Angara ve diğer taşıyıcı roketlerin teknik özellikleri ve montaj süreçleri hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Kim ve Putin, heyetler eşliğinde çeşitli alanlarda bilgi alışverişi ve iş birliği konularını ele aldılar ve endişe duydukları önemli konuları geniş kapsamlı olarak masaya yatırdılar. İki lider, karşılıklı stratejik ve taktik iş birliğinin güçlendirilmesi, egemenlik, kalkınma, çıkarlar, bölgesel ve küresel barış, güvenlik ve uluslararası adaletin savunulması konularında görüş birliğine vardılar. Ayrıca, "askeri tehditler ve provokasyonlar ile insanlığın bağımsızlığı, ilerlemesi ve barışçıl yaşamını sekteye uğratmaya yönelik keyfi uygulamalara" karşı iş birliği yapma konusunda mutabık kaldılar.

Görüşmenin sonunda Putin, Kim ve Kuzey Kore heyeti için bir resepsiyon düzenledi ve burada iki ülke arasındaki ilişkilerin iş birliği ve iyi komşuluk ilişkileri temellerine dayandığını vurguladı. Putin, ilişkilerin geliştirilmesine yönelik niyetini ifade etti.

Kim Jong-un, Rusya'yı 4 yıl 5 ay aradan sonra ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederken, Kuzey Kore-Rusya ilişkileri için istikrarlı ve geleceğe yönelik geniş kapsamlı bir plan hazırlamak istediğini belirtti. Kim, Putin'i uygun bir zamanda Kuzey Kore'yi ziyaret etmeye davet ederken, Putin de bu daveti "memnuniyetle" kabul etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER