© Baykuş Haber

Putin: Ukraynanın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak”

PUTİN: "UKRAYNA’NIN SAVUNMA SANAYİSİ YAKINDA TAMAMIYLA TARİHE KARIŞACAK”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna-Rusya Savaşı'na dair savaş muhabirleriyle yaptığı açıklamalarda Batı'nın Ukrayna'ya sağladığı silahların yakında tükenmekte olduğunu ve Ukrayna'nın savunma sanayisinin tamamen tarih olacağını belirterek şunları söyledi:

Putin, Kremlin Sarayı'nda düzenlenen toplantıda, Ukrayna-Rusya Savaşı'na görev yapan savaş muhabirleri ile bir araya geldi. Putin, Rus ordusunun Ukrayna'daki varlığının devam edeceğini ve NATO'nun Ukrayna üzerinden Rusya'yı yeniden dizayn etmeye çalıştığını ifade etti.

Putin, NATO'nun Ukrayna'ya kapılarını açtığını ancak bununla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda Rusça konuşan nüfusun yaşadığı tarihi topraklara yönelik de planlarının olduğunu dile getirdi. Ukrayna'nın Rusya ile olan ilişkilerini bozmak istediğini belirten Putin, "Ukrayna, yeni Rusya'yı inşa etme alanlarından biriydi. Sovyetler Birliği'nin dağılma sürecinde alınan kararlar göz önünde bulundurulmalıydı. Yıllardır tarihsel, ekonomik ve politik olarak farklı bir yol izlendi" dedi.

Putin, Ukrayna'nın savunma sanayisinin yetersiz olduğunu ve batıdan aldığı silahların tükenmekte olduğunu vurgulayarak, "Ukrayna ordusu hangi silahlarla savaşıyor? Leopardları ya da Bradleyleri Ukrayna savunma sanayii mi üretiyor? Veya henüz kullanıma dahi girmeyen F-16'lar? Hiçbir şey üretmiyorlar. Yakında varlığı sona erecek. Ne üretiyorlar? Mühimmatları, teçhizatı, silahları dışarıdan getiriyorlar, her şey dışarıdan geliyor. Bu şekilde uzun süre yaşayamazsınız. Ayakta kalamazsınız. Rusya, Ukrayna'yı askeri güçle silahtan arındırmakla ilgileniyor. Ukrayna'nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak" dedi.

Savaş muhabirlerinin Kiev'e tekrar girmeyi düşünüp düşünmediklerini sorması üzerine Putin, bu konunun belirsiz olduğunu ve bunun yanıtının sadece kendisinin verebileceğini ifade ederek, "Birliklerimiz Kiev'de bulundu. İlk olarak biz orada anlaştık ve bugünkü durumu nasıl düzeltebileceğimize dair iyi bir anlaşma sağlandı. Ama onlar bunu bir kenara itti. Yine de bu süre zarfında şu anda bulunduğumuz yere kadar ilerledik. Yani neredeyse tüm Novorossiya ve Donetsk'in Azov Denizi'ne, Mariupol'e uzanan önemli bir bölümü ile küçük bir bölüm haricindeki Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin tamamı. Oraya dönmemize gerek var mı, yok mu? Neden böyle bir soru soruyorum? Zira bunun bir yanıtı olmadığı gerçek. Buna sadece ben kendim cevap verebilirim" şeklinde konuştu.

Putin, Kiev'e karşı gerçekleştirilen saldırılara ABD'nin daha fazla müdahil olduğunu belirtti ve bu durumun uluslararası alanda ciddi bir krize yol açtığını ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'dan ilhak edilen bölgelere yatırım ve sosyal desteklerin artırıldığını ve Rus ordusuna mühimmat desteğinin ihtiyaçlar doğrultusunda arttırıldığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER