© Baykuş Haber

Putinden Wagnere: “Hainler en ağır şekilde cezalandırılacak”

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN, WAGNER LİDERİ EVGENY PRİGOJİN’İN BAŞLATTIĞI İSYANIN ARDINDAN YAPTIĞI ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASINDA, “BU İSYANIN ÜLKEMİZE BİR FAYDASI OLMAYACAKTIR. HAİNLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR. SUÇLU OLAN BU KİŞİLER YANITIMIZIN SERT OLACAĞINI BİLSİNLER” DEDİ.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker şirketi Wagner lideri Evgeny Prigojin'in başlattığı isyan sonrası ulusa seslendi. Putin, isyancıları hainlikle suçlayarak, "Bu isyanın ülkemize bir faydası olmayacaktır. Hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Suçlu olan bu kişiler yanıtımızın sert olacağını bilsinler" dedi.

Putin ayrıca, Rusya'nın iç ve dış tehditlere karşı anayasal düzeni, vatandaşların yaşam ve özgürlüklerini korumak için her türlü önlemi alacağını vurgulayarak, "Onlar kanun ve halkımızın önünde hesap verecekler. Anayasal düzeni, vatandaşların yaşam ve özgürlüklerini korumak için her şeyi yapacağım" şeklinde konuştu.

Putin, Wagner isyancılarının kontrolünü ele geçirdiği Rostov-on-Don şehrine de atıfta bulunarak, "Rostov-on-Don şehrindeki durum karmaşık. Devlet kurumlarının faaliyeti engellenmiştir. Ama istikrar yönünde adımlar atılacak. Birliğimizi bölen eylemler aslında halkımıza, cephede savaşan silah arkadaşlarımıza karşı ihanettir" dedi.

Son olarak, Rusya'nın iç kavgaları bir kenara bırakarak birlik ve sorumluluk içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Putin, dış tehditlere karşı birleşme çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER