© Baykuş Haber

Reina saldırısı sonrası sınır dışı edilen DEAŞ üyesi Denizlide yakalandı

REİNA’DAKİ 39 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRIDA YAKALANAN VE SINIR DIŞI EDİLDİKTEN SONRA SAHTE PASAPORTLA SURİYE’YE GİTMEK İÇİN TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPAN ÖZBEK UYRUKLU DAEŞ ÜYESİ, GÖZALTINA ALINDIĞI DENİZLİ’DE TUTUKLANDI.

Reina'da 39 kişinin hayatını kaybettiği dehşet verici saldırıdan sonra sınır dışı edilip sahte pasaportla Türkiye'ye geri dönen Özbek uyruklu DAEŞ üyesi, Denizli'de gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Denizli Emniyeti, 25 Mayıs 2023 tarihinde aldığı bir ihbar üzerine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda DAEŞ üyesi olduğu tespit edilen A.A. (32) adındaki şüpheli yakalandı. Şüphelinin sorgusunda, 2017 yılında Reina gece kulübüne düzenlenen saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğu, 38 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4'ünün ağır olmak üzere 86 kişinin yaralandığı saldırıda yakalandığı ve ardından sınır dışı edildiği, sonrasında sahte bir Kırgızistan pasaportuyla çatışma bölgesinde faaliyet göstermek üzere Suriye'ye geçmek amacıyla Türkiye'ye geri döndüğü ortaya çıktı.

Şüphelinin ifadesinin ardından "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasıyla adli makamlara sevk edildiği ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER