© Baykuş Haber

Rektör Alican: Bu coğrafyadaki tarih ve kültür çalışmalarını artıracağız”

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ATANAN PROF. DR. MUSTAFA ALİCAN, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELEREK ÜNİVERSİTENİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Malazgirt'in tarihi önemine vurgu yaparak, bu coğrafyanın Türkiye'nin geleceği için önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Rektör Alican, geçmişte Malazgirt Savaşı ile ilgili bilimsel bir monografi kaleme aldığını ve bu konuda çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Alican, "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi" çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen kazı ekiplerinin sayısının artacağını ve bu coğrafyadaki tarih ve kültür çalışmalarının artırılacağını ifade etti. Ayrıca, bu bölgenin sadece savaşla değil, aynı zamanda derin bir anlam taşıdığını vurguladı.

Rektör Alican'ın ayrıca bu çalışmaların sadece tarihi ve arkeolojik açıdan değil, aynı zamanda coğrafyanın ve kültürün anlaşılmasına da katkı sağlayacağını söylediği toplantıya, projeye bilimsel danışmanlık yapan akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER