© Baykuş Haber

Rektör Erdal, Türk Üniversiteler Birliği Rektörler Toplantısına katıldı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FUAT ERDAL, ÖZBEKİSTAN’IN SEMERKANT ŞEHRİNDE DÜZENLENEN TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ REKTÖRLER ÖZEL TOPLANTISINA KATILDI.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Türk Üniversiteler Birliği Rektörler Özel Toplantısı'na katıldı. Toplantı, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlendi ve Türk üniversitelerinin bir araya geldiği önemli bir etkinlikti.

Türk Üniversiteler Birliği'nin (TÜRKÜNİB) şu anki Dönem Başkanı olan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Özbekistan İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Üniversitesi ve Taşkent Devlet Şarkiyat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul da yer aldılar. Ayrıca, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye'den TÜRKÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri, üst düzey yetkilileri ve temsilcileri toplantıya katıldılar.

Toplantının açılış konuşmalarında iş birliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı ve Türk üniversiteleri arasında eğitim, kültür, ve bilimsel alanlarda daha fazla iş birliği yapmanın gerekliliği üzerinde duruldu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, üniversitenin açık ve uzaktan eğitim konusundaki 40 yıllık deneyimini ve dijitalleşme çalışmalarını vurgulayarak Türk Üniversiteler Birliği'nin Türk Dünyası'ndaki üniversiteler arasında iş birliğinin önemini belirtti. Ayrıca, Orta Asya Programları gibi inisiyatiflerle Türk Dünyası coğrafyasının tamamına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplantı, Türk üniversiteleri arasında iş birliğini ve işbirliği projelerini ele alarak gelecek dönem için stratejilerin belirlendiği verimli bir platform sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER