© Baykuş Haber

Rektör Göktaş: Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerekiyor

KAHRAMANMARAŞ’TA 6 ŞUBAT 2023’TE MEYDANA GELEN DEPREMLERDE BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBEDİP YARALANIRKEN, ON BİNLERCE BİNA DA YIKILMIŞTI. DEPREMİN YIL DÖNÜMÜ ÇERÇEVESİNDE FIRAT ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ. MUSTAFA TEMİZ KONFERANS SALONU’NDA DÜZENLENEN PROGRAMA, VALİ DR. ÖMER TORAMAN, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI NAZİF BİLGİNOĞLU, FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ, CUMHURİYET BAŞSAVCISI AŞKIN YEĞİN, KURUM MÜDÜRLERİ, AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLER KATILDI.

Her zaman depremlerle yüzleşmek ve yaşamak durumunda olduklarını dile getiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Ancak bizim muhakkak bilim ışığında, bilimsel gerçekleri dikkate alarak bundan sonraki hayatımızı ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerektiği bir gerçektir" dedi.


Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde binlerce kişi hayatını kaybedip yaralanırken, on binlerce bina da yıkılmıştı. Depremin yıl dönümü çerçevesinde Fırat Üniversitesi tarafından anma programı düzenlendi. Mustafa Temiz Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Tarihin en büyük can kaybının yaşandığı bir afet olduğunu dile getiren Vali Ömer Toraman, "Yıkım inanılmaz boyutlara ulaşmıştı. Özellikle Hatay’dan başlamak suretiyle Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Biz de 04.17 itibariyle depremi yaşadıktan sonra depremzedeydik. Vazifemiz, sorumluluklarımız, planlarımız, görevlerimiz vardı. Yaklaşık 15 dakika içerisinde AFAD İl Müdürlüğü’nde kriz merkezini topladık. Herkes kendi sorumlulukları çerçevesinde çalışmaya başladı" dedi.


Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Ülke olarak depremlerden ziyade, depremlerden önce mevzuatlara uymamız gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Gerçekten çok güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Bu depremde de hepimiz gördüğü gibi biz millet olarak çok kolay bir şekilde kenetleniyoruz. Yaralarımızı hep birlikte sarabiliyoruz. Bu bağlamda da üniversitemiz deprem sonrasında tüm akademik personel ve öğrencilerimiz, 1 ay boyunca kenetlenerek en yakın illere katkıda bulundu. Biz her zaman depremlerle yüzleşmek zorunda ve yaşamak durumundayız. Ancak bizim muhakkak bilim ışığında, bilimsel gerçekleri dikkate alarak bundan sonraki hayatımızı ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerektiği bir gerçektir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER