© Baykuş Haber

Rektör Hotar, KKTC Cumhurbaşkanı Tatarı ziyaret etti

DEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NÜKHET HOTAR, CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A, GSF GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ’NDEN DOÇ. DR. VEDAT KACAR TARAFINDAN HAZIRLANAN İZMİR TEMALI SERAMİK RÖLYEF HEDİYE ETTİ.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yaptığı ziyaretlerle bölgesel işbirlikleri ve eğitim politikaları konularında görüşmeler gerçekleştirdi. DEÜ, uluslararasılaşma politikaları çerçevesinde önemli vizyon projelerine imza atıyor ve yurtdışındaki ülkelerle eğitim iş birlikleri üzerinde çalışmalar yapıyor.

Rektör Hotar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giderek, üst düzey devlet temsilcileriyle görüşmelerde bulundu. İlk olarak Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu makamında ziyaret eden Hotar, daha sonra KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ziyaretinin önemini şu sözlerle vurguladı: "Geçtiğimiz yıllarda Üniversitemizde düzenlediğimiz ‘Uluslararası Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sempozyumu’ vesilesiyle ağırladığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı makamında ziyaret ettik. Ege ve Akdeniz’deki komşuluk ilişkilerinden bölgesel işbirliklerine; yükseköğretim politikalarından uluslararası öğrenci hareketliliğine kadar birçok konu hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, uluslararası projelerimiz hakkında bilgiler verdik. Bizleri ağırlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Ziyaret sonrası Rektör Hotar, Cumhurbaşkanı Tatar'a GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden Doç. Dr. Vedat Kacar tarafından hazırlanan İzmir temalı seramik rölyef hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER