© Baykuş Haber

Rektör Levent ve Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Özden basınla bir araya geldi

REKTÖR LEVENT VE DEPREM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ ÖZDEN BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Deprem Teknolojileri Enstitüsü hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluştu. Kahvaltı programı, Üniversitenin Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleşti ve Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Deprem Teknolojileri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özen, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Selma Taşkesen, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü personeli ve yerel ile ulusal basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda öncelikle Deprem Teknolojileri Enstitüsü hakkında bilgi veren Rektör Levent, Enstitünün kurulduğu günden beri deprem teknolojileri alanını belirleyerek Üniversitenin misyonunu bu yönde geliştirdiğini ifade etti. Depremle ilgili olarak enstitü bünyesinde detaylı çalışmalar yapılacağını vurgulayan Levent, deprem öncesi ve sonrası planlamalar, acil-afet yönetimi ve yapı stoğu gibi konularda çalışmaların yürütüleceğini açıkladı. Ayrıca, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin Japonya Kyoto Üniversitesi ile birlikte depremle ilgili çalışmalar yapacağını belirtti.

Daha sonra söz alan Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özden, enstitü hakkında detaylı bir sunum yaptı. Özden, enstitünün amaçlarını ve çalışma alanlarını açıklarken, deprem öncesi ve sonrası çalışmalarda farklı disiplinlerden uzmanların bir araya geleceğini ve sürdürülebilirlik konusunda önemli çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Şevket Özden, tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER