© Baykuş Haber

Rektör Özölçerden ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. İSMAİL HAKKI ÖZÖLÇER, 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, çevreyi korumanın ve güzelleştirmenin her bireyin temel sorumluluğu olduğunu vurgulayan Özölçer, çevre bilincinin önemine dikkat çekti.

Rektör Özölçer'in mesajı şu şekildedir: "Son yıllarda doğal kaynakların azalması, küresel ısınma, iklim değişiklikleri gibi meseleler, dünya gündemini etkileyen en önemli konular arasında yer almaktadır. Hızla ilerleyen teknolojinin çevreye olan olumsuz etkileri ve dünya nüfusunun doğal kaynakları tüketme hızı, çevre koruma meselesini daha da önemli hale getirmiştir. Bugün ve gelecek nesiller için insan dostu bir çevre yaratmak, tüm bireylerin, toplumların ve kuruluşların ortak sorumluluğunu gerektirir. Çevreyi korumak ve iyileştirmek, herkesin temel sorumluluklarından biridir. Bu sorumluluğun farkına varmak ve buna uygun davranmak, çevre bilinciyle mümkün olur. Biz, yükseköğretim kurumu olarak çevre bilinci oluşturmayı ve çevre dostu politikaların sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı öncelikli görevlerimiz arasında görüyoruz. Gelecek kuşaklar için daha temiz ve yaşanabilir bir çevre hedefiyle, öğrencilerimizle birlikte sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi vurgulamak isterim. Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sunabilen, doğayı ve çevreyi koruyan bir dünyada yaşam dileğiyle."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER