© Baykuş Haber

Rektör Sözbir “Geleceğin mesleklerine odaklanın”

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NEDİM SÖZBİR, ÖĞRENCİLERE BİR ARAYA GELDİ VE ONLARA GELECEĞİN MESLEKLERİNE ODAKLANMALARI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle gerçekleşen söyleşi programında öğrencilere geleceğin mesleklerine odaklanmaları gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Söyleşi programına eğitim ve kariyer deneyimlerinden bahsederek başlayan Sözbir, çalışkanlığın önemini vurgulayarak, yüksek not ortalamalarının iş başvurularında avantaj sağlayabileceğini ifade etti. Öğrencilere, kişisel ilgi ve tutkuları doğrultusunda bölüm tercihlerinde bulunmaları gerektiğini söyleyen Sözbir, kimsenin baskısı altında olmadan kendi istekleri doğrultusunda bir meslek seçmelerinin daha doğru olacağını vurguladı.

Geleceğin mesleklerine odaklanmaları gerektiği tavsiyesinde bulunan Rektör Sözbir, Türkiye'nin teknoloji alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini ve gençlerin bu ilerlemenin temel taşları olduğunu belirtti. Ülkelerini daha ileri seviyelere taşıyacaklarına inandığını ifade eden Sözbir, programa katılan öğrencilere çiçek takdimi ve okul bahçesindeki uygulama tarlasına dağ çileği ekimi ile programı sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER