© Baykuş Haber

Rengahenk Anadolu Toprağın Sesi temalı Türk Halk Müziği Konseri

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AKÜ) DEVLET KONSERVATUVARI VE ALİMOĞLU KÜLTÜR SANAT ARAŞTIRMA MERKEZİ (AKSAM) İŞ BİRLİĞİ İLE AKSAM TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞUNUN, SANAT YÖNETMENİ ŞEF EMRAH KALIN YÖNETİMİNDE AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KONGRE MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ "RENGAHENK ANADOLU TOPRAĞIN SESİ" TEMALI TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ TÜRKÜLERLE GÖNÜLLERİ MEST ETTİ.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) işbirliğiyle düzenlenen "Rengahenk Anadolu Toprağın Sesi" temalı Türk Halk Müziği Konseri, muhteşem bir akşamın kapılarını araladı. AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından sunulan bu büyüleyici konser, Şef Emrah Kalın yönetiminde gerçekleşti.

Atatürk Kongre Merkezi'nde tek bir bölümden oluşan bu özel konser, Yaylanın Soğuk Suyu adlı Karadeniz'den gelen bir sevda türküsü ile başladı. Koronun performansı, Türkiye'nin farklı bölgelerine ait zengin ve renkli türküleri, halayları ve ahenkli ezgileriyle dinleyicilere muazzam bir gece yaşattı. Program, Aydın, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Erzincan, Kerkük, Denizli, Niğde, Şanlıurfa, Sivas, Adana, Erzurum, Elazığ, Kırşehir, Burdur ve Kütahya gibi farklı bölgelerin müziğine ve danslarına saygı duruşunda bulundu.

Konserin sonunda İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Şef Emrah Kalın'a tebriklerini sunarak çiçek verdi. Bu muhteşem etkinlik, müziğin evrensel dilini kullanarak dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER