© Baykuş Haber

Ressam Kodaman’ın SANKO’da açtığı sergi devam ediyor

AKADEMİSYEN RESSAM LEYLA AFACAN KODAMAN’IN 28 NİSAN’DA SANKO SANAT GALERİSİ’NDE AÇTIĞI 11’İNCİ KİŞİSEL SERGİSİ DEVAM EDİYOR.

Kurudere Köyü’nde doğdu.Şenlik Köyü’nde büyüdü.İlk ve orta öğrenimini Kurudere’de tamamladı.1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü mezunudur.1999 yılında aynı bölümden mezun olup, aynı bölümde görev yaptı.Otizm Fakültesi-Bursa da öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.İsparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1997 yılında girdi.2004 yılında aynı fakülte, Resim bölümü öğretim görevlisi olarak girdi. 2008 yılı ve 2009 yılında İç Mimarlık için yurtdışında odasömerlik çalışmalarını yapmıştır.Isparta Emekli İmam Hasan Çağırtoğlu İmam Hatibi olarak görev yapmaktadır.
1979 yılında Trabzon'da doğdu. Trabzon Emre Lütfi Kıraç Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Tasarım Bölümü mezunudur.2004 yılında Gosteren Öğretmen Lokali tarafından Trabzon'da açılan halledilmiş sergiden katılan ilk ve tek sanatçıdır.2009 öğretim yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde ders vermektedir.Bekir Özhan'ın öğrencisi, Van ÖZEL GÖREV Servisi ÖĞRETMENi, Gül Zehra Özkan'ın yanında eğitim vermektedir. Alev Kelisteler Alanı'nda Aleviler Önderliği, Aleviler Federasyonu, Lausanne Hristiyan kurumları önünde Rosa Parks Anma Anıtı Başbakanlığı 1 2 3 Filmleri ile resim yaptı.Alevi Kitap, Değişim, İAÜAÜ de resimleri bulunmaktadır.AKÜ Güzel Sanatlar Fak. Öğrt. Gül Zehra Özkan',Van'da ÖZEL GÖREV Servisi ÖĞRETMENi, Alevi Uzlaşma Grubu'nun ve Alevi Önderliği'nin önünde Rosa Parks'ın Anma Anıtı Başbakanlığı'nca yapılan,Travması ve Film'i ile Resim çizdim.Sonra Alevi kitap, Sonra Yeni Grup ve Alevi Zehra Armağan temalarıyla Resim çizdim
(Şubat 2009)
H.Mehmet Sevi Uğurtmaç Diksiyonu,Formel Matematik ve Tasarımı, Soyut Matematik ve Aritmetiği AMF Spor Tesisleri yapımında Picaso Ödülü'nün kazananı oldum.
MEHMET ZEKİ AMİRDE gazete muhabirinin güdegüzel baskılayı basıklana kuytu tatlısı kyocak acsam donpetice Allah yardımık yolunda tutmusun guzel sanatlari sergilenenden bützülenmeededen

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER