© Baykuş Haber

Rize turizmi için tercüman eğitimleri veriliyor

İL GÖÇ İDARESİ TARAFINDAN ''RİZE TURİZMİ İÇİN NİTELİKLİ TERCÜMAN EĞİTİMİ VE İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ'' İLE TERCÜMANLIK EĞİTİMLERİNİ BAŞARAN KİŞİLER KENTTE BULUNAN TURİZM İŞLETMELERİNDE İŞ BULACAK.

Rize'de gerçekleştirilen "Rize Turizmine Tercüman Ol" projesi, İl Göç İdaresi tarafından destekleniyor ve turizmi canlandırmayı hedefliyor. Bu proje çerçevesinde tercümanlık eğitimini başarıyla tamamlayan 30 kursiyer, kentte bulunan turizm işletmelerinde çalışacak.

Projenin amacı, bölgeye gelen yabancı turistlere kendi dillerinde kaliteli hizmet sunulmasını sağlamak ve turizm gelirlerini artırmaktır. Eğitimler, Arapça, Gürcüce, İngilizce, Rusça ve Farsça dillerinden en az birini konuşabilen yerli ve yabancı kursiyerlere yönelik olarak düzenleniyor.

Eğitim programı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından belirli konularda 48 saatlik teorik eğitim ve ardından Rize Artvin Hava Limanı, Çay Çarşısı, Halk Eğitim Merkezi, Ziraat Çay Bahçesi, otel ve restoranlarda 48 saatlik uygulama eğitimi içeriyor.

Bu nitelikli tercümanlar, turizm işletmelerinde çalışarak yabancı turistlere daha iyi hizmet sunmayı ve Rize'nin turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER