© Baykuş Haber

Romanyadan Edirnedeki lavanta bahçesini ziyaret etmeye geldiler

ROMANYA’DAN EDİRNE’DEKİ LAVANTA BAHÇESİNİ ZİYARET ETMEYE GELDİLER

Köstence şehrinden ailesi ile birlikte Edirne'yi ziyaret eden aile, şehirde gördükleri güzelliklerin yanı sıra lavanta bahçesini de gezmeye karar verdi. Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilen lavanta bahçesi, Kurban Bayramı süresince ziyaretçilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Lavanta tarlaları, görsel açıdan büyüleyici manzaralar sunuyor ve buraya gelen ziyaretçiler lavanta bahçesinde özel olarak hazırlanan dekorlarla fotoğraf çektirme fırsatı buluyorlar. Lavanta bahçesi, her yıl muhteşem mor rengiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için doğal bir stüdyo haline gelen bu bahçe, gelin, damat, nişanlı çiftler ve hamile anne adayları için de favori mekanlardan biri haline geliyor.

Lavanta bahçesi ziyaretçilere sosyal bir alanda dinlenme ve yöresel lezzetleri tatma fırsatı sunuyor. Ayrıca tıbbi-aromatik bitki yağları, bitki çayları ve hediyelik ürünler gibi özel ürünlerin satıldığı bu alanda ziyaretçiler, Edirne Karaağaç Mahallesi'nin tanıtımına da katkı sağlıyorlar.

Romanya'dan gelen ziyaretçiler, lavanta tarlasını büyüleyici bulduklarını ifade ederken, Köstence'den her yıl Edirne'yi ziyaret ettiklerini söyleyen bazı ziyaretçiler ise bu yıl lavanta tarlasının sosyal medya paylaşımlarıyla dikkatlerini çektiğini ve burayı görmek için geldiklerini belirttiler. Diğer ziyaretçiler de eşsiz manzaranın tadını çıkarmak ve bol bol fotoğraf çekmek için burada olduklarını dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER