© Baykuş Haber

‘Rota Talas gezdiriyor, öğretiyor

TALAS BELEDİYESİNİN İLÇENİN TARİHİ VE KÜLTÜREL TANITIMI İÇİN OLUŞTURDUĞU ‘ROTA TALAS’ TURLARI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

Talas Belediyesi'nin ilçenin tarihini ve kültürünü tanıtmak amacıyla oluşturduğu 'Rota Talas' turları büyük bir ilgi görüyor. Bu çerçevede, 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu öğrencileri, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini keşfetti.

Talas Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar sayesinde Talas, üç medeniyete ev sahipliği yapmış olan tarihi ve kültürel dokusunu turistik bir değer olarak sunuyor.

Özellikle mimari ve işçilik açısından önemli olan tarihi bölgeler için oluşturulan 'Rota Talas' turları büyük bir ilgi görüyor. Bu çerçevede, derneklerden vakıflara, farklı illerden gelen gruplardan öğrencilere kadar birçok kişiye Talas'ın tarihi güzellikleri tanıtılıyor. Tur kapsamında, Osmanlı Sokağı (Ali Saip Paşa Caddesi), Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi, Tıpkıbasım Mushaflar Kur'an-ı Kerim Sergisi, tarihi Talas Sanat Galerisi ve Feyzioğlu Konağı ile Kayseri'nin en güzel mesire alanlarından olan Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı ziyaret ediliyor.

Son olarak, 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu öğrencileri bu turun misafiri oldu. Öğrenciler, tarihi ve kültürel yerleri gezip gördükten sonra Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'a teşekkür etti. Türkçe öğretmeni Kemal Orhan, öğrencilerin gezinin çok güzel geçtiğini belirtirken, okul müdür yardımcısı Mustafa Memiş de gezinin öğrencilere iyi bir deneyim kazandırdığını vurguladı. Memiş, özellikle Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı'nın kendilerini etkilediğini ve böyle bir geziye katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER