© Baykuş Haber

Ruandaya sınır dışı edilecek her bir yasa dışı göçmenin maliyeti İngiltereye 169 bin pound

İNGİLTERE HÜKÜMETİ, YASA DIŞI GÖÇMENLERİ RUANDA'YA GÖNDERME PLANI KAPSAMINDA SINIR DIŞI EDİLECEK HER BİR YASA DIŞI GÖÇMENİN MALİYETİNİN İNGİLTERE’YE YAKLAŞIK 169 BİN POUND OLMASININ BEKLENDİĞİNİ AÇIKLADI.

İngiltere hükümeti, yasa dışı göçmenleri Ruanda'ya gönderme planının maliyetini açıkladı ve her bir yasa dışı göçmenin İngiltere'ye yaklaşık 169 bin pound mal olacağını bildirdi. İngiltere hükümeti ile Ruanda hükümeti arasında yapılan anlaşma kapsamında, yasa dışı göçmenlerin Ruanda'ya sınır dışı edilmesi için tahmini maliyetler şu şekildedir: Her bir yasa dışı göçmene ev sahipliği yapmak için ortalama 105 bin pound, uçuş ve refakat için 22 bin pound ve kabul ve hukuki işlemler için 18 bin pound harcanması beklenmektedir.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, bu maliyetlerin yasa dışı göçmenler üzerinde caydırıcı etkisi olduğunu ve göçmenlerin barınma maliyetleriyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, önlem alınmazsa yasa dışı göçmenlerin barınma maliyetinin şu anda yılda yaklaşık 3,6 milyar pounddan 11 milyar pounda yükselmesinin beklendiğini ifade etti.

İngiltere hükümeti, Ruanda'ya gönderme planının yasa dışı göçü caydırmak için etkili bir strateji olduğunu düşünüyor. Ancak, bu planın hukuki yönleri üzerine İngiltere Yüksek Mahkemesi tarafından alınacak kararın beklendiği belirtiliyor. Geçtiğimiz sene bu planın uygulanması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından engellenmiş, ancak daha sonra İngiltere Yüksek Mahkemesi tarafından yasa dışı göçle mücadele politikasının yasal olduğuna karar verilmişti.

Son olarak, geçtiğimiz yıl 45 binden fazla ve bu yıl şu ana kadar 11 binden fazla yasa dışı göçmenin küçük tekneler ve botlarla Manş Denizi'ni geçerek İngiltere'ye ulaştığı bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER