© Baykuş Haber

Rusya: Ukrayna donanmasına ait son savaş gemisi imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ukrayna donanmasının son savaş gemisi olarak bilinen çıkarma gemisi Yuri Olefirenko'nun imha edildiği duyuruldu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları hala devam ederken, Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Rus ordusunun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konaşenkov, Kupyansk, Krasno-Limansky, Donetsk, Luhansk, Maryinsky, Herson ve Zaporijya şehirlerinde Ukrayna ordusunun büyük kayıplar verdiğini açıkladı.

Ayrıca, 29 Mayıs'ta Odessa Limanı'ndaki askeri gemilerin yüksek hassasiyetli bir füze ile vurulması sonucu Ukrayna Deniz Kuvvetleri'nin son gemisi olan Yuri Olefirenko'nun imha edildiğini belirtti. Konaşenkov, Ukrayna'nın Rus ordusuna karşı insansız hava aracı saldırılarına da devam ettiğini ve Luhansk'a bağlı Verkhnekamenka, Zaliman ve Donetsk'e bağlı Pokrovskoe, Staromayorskoe yerleşim alanlarında 11 insansız hava aracının imha edildiğini ifade etti.

Konaşenkov ayrıca, savaşın başından bu yana Ukrayna ordusuna ait toplam 429 savaş uçağı, 235 helikopter, 4 bin 490 İHA, 424 uçaksavar füze sistemi, 9 bin 345 tank ve çeşitli zırhlı araç, bin 103 çoklu roketatar sistemi, 4 bin 946 otobüs ve havan topu, 10 bin 574 özel askeri aracın imha edildiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER