© Baykuş Haber

Rusya Ukraynaya hava saldırısı düzenledi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın Ukrayna'ya gece boyunca hava saldırıları düzenlediğini ve bu saldırılarda fırlattığı 30 İran yapımı Shahed insansız hava aracının (İHA) 32'sinin Ukrayna tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Rusya-Ukrayna Savaşı sürerken, Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil ülkenin doğusundan batısına kadar birçok kente hava saldırıları düzenledi. Siren sesleri saatlerce ülkenin birçok bölgesinde duyuldu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına göre, Rusya'nın fırlattığı 30 İran yapımı Shahed İHA'dan 28'i Ukrayna hava savunma sistemi tarafından imha edildi. Kiev Askeri Yönetimi Lideri Serhiy Popko, Kiev'in hava sahasında yaklaşık 20 Rus düşman hedefinin görüldüğünü ve Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yok edildiğini açıkladı. Lviv Askeri Yönetimi de Rusya'nın kentin kritik altyapısını hedef aldığını ve bölgede yangınlar çıktığını bildirdi.

Ayrıca, Zaporijya'da Rus ordusunun telekomünikasyon altyapı sistemlerini, tarım alanlarını hedef alarak 7 füze fırlattığı belirtildi. Mikolayiv Valisi Vitaliy Kim, kentte 3 Shahed İHA'sının Ukrayna ordusu tarafından vurulduğunu ifade etti.

Hava saldırıları sonucunda yaralanan veya büyük hasar meydana gelmeyen bilgisi paylaşılırken, Rusya'dan bu saldırılara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER