© Baykuş Haber

Rusyanın casus balinası İsveçte görüldü

Rusya'ya ait olduğu düşünülen casus beyaz balina olan "Hvaldimir," Norveç'ten sonra İsveç kıyılarında görüldü. 2019'dan bu yana Norveç'te tespit edilen ve Rusya'ya ait olduğu tahmin edilen bu beyaz balina, "OneWhale" adlı kuruluş tarafından yapılan açıklamaya göre İsveç sularında da görüldü. Hvaldimir'in korunması amacıyla harekete geçen İsveçli yetkililer, balinanın bakımı için planlar yapmaya başladılar. OneWhale lideri Rich German, "Hvaldimir son derece savunmasız bir durumda, ancak İsveç makamlarının hızlı bir şekilde harekete geçmeleri nedeniyle minnettarız" dedi.

Norveç Balıkçılık İdaresi, casus balinanın yoğun nüfuslu bir bölgeye ulaşmasının yaralanma riskini artırdığını belirterek halkı temastan kaçınmaları konusunda uyardı.

Hvaldimir, üzerine kamera bağlanmış bir kemerle ünlüydü ve 2019'da Norveç açıklarında ilk kez görüldüğünden bu yana büyük ilgi çekti. Kemer üzerindeki tokaların St. Petersburg menşeli olması, dikkatleri Rusya'ya çekmişti ve uzmanlar, casus balinanın Rus donanması tarafından eğitildiğini ve Rusya'ya ait olduğunu düşünüyorlardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER