© Baykuş Haber

Sabah uyanan besici hayatının şokunu yaşadı: Kurtlar 170 küçükbaş hayvanı telef etti

KAYSERİ’NİN MELİKGAZİ İLÇESİNDE GECE SAATLERİNDE AHIRA GİREN KURTLAR, 60 KOYUN VE 110 KUZU OLMAK ÜZERE 170 KÜÇÜKBAŞ HAYVANI TELEF ETTİ.

Melikgazi ilçesinde yaşanan üzücü olayda, gece saatlerinde ahıra giren kurtlar, toplamda 170 küçükbaş hayvanı telef etti. Turan Mahallesi'nde besicilikle uğraşan Mehmet Guzay, koyun ve kuzularını yünlerini kırmak amacıyla mahalledeki ahıra getirmişti. Ancak gece boyunca ahıra giren kurtlar, 60 kuzuyu ve 110 koyunu telef etti.

Bu trajik olayı yaşayan Mehmet Guzay, hayvanlarının telef olduğu manzarayla karşılaşınca büyük bir üzüntü yaşadı. Ayrıca koyunlarını kredi ile aldıklarını ve bu kaybı nasıl karşılayacaklarını bilemediklerini ifade etti. "Ahıra canavar atladı" şeklinde olayı anlatan Guzay, "Ahırımız köyün içindeydi. Koyunlarımız yaklaşık 40 gün boyunca çayırlarda otlandılar. Yünlerini kırmak için eve getirdik. Ancak bu olay gece gerçekleşti. 60 koyun ve 110 kuzu telef oldu. Ahıra kurtlar girdi ve hayvanları telef etti" dedi.

Turan Mahalle Muhtarı Hasan Soykan da, olayı öğrendiğinde büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirtti. Çiftçilerin köyde küçükbaş hayvan yetiştirip dağlarda otlattığını ve bu hayvanları kredi ile aldıklarını dile getirdi. Bu nedenle çiftçilerin ciddi bir maddi sıkıntı yaşadığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER