© Baykuş Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan kritik noktalarda helikopterli bayram tedbiri

Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ- Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili süresince ülke genelinde acil sağlık hizmetlerinin devamlılığı için çevre yolu bağlantı noktalarında helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE timi ve motorize ekipler hazır bekletilecek. Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul - Kocaeli il sınırında da ambulans helitopter hazır bekletilirken, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nurgül Çiğdem, .”Olası bir felaket karşısında hızlı bir şekilde müdahale edip en uygun hastaneye yönlendirebilmek için ekiplerimiz bayram boyunca hazır bulunacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili süresince ülke genelinde acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi için çevre yolu bağlantı noktalarında bir dizi önlem aldı. Bu önlemler arasında helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) timi ve motorize ekiplerin hazır bekletilmesi bulunuyor. Ayrıca, Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul-Kocaeli il sınırında da ambulans helikopter hizmeti sunulacak.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nurgül Çiğdem, bu tedbirlerin amacının olası bir felaket veya acil durumda hızlı müdahale ve hasta yönlendirmesi yapabilmek olduğunu belirtti. Bayram boyunca çeşitli bölgelerde hazır bekletilen 3,287 ambulans, 19,083 acil sağlık hizmeti personeli, 171 UMKE aracı ve 855 UMKE personeli ile bu hizmetlerin sağlanacağını aktardı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda da benzer önlemler alındığını söyleyen Dr. Çiğdem, trafik yoğunluğunun arttığı dönemlerde bu ekiplerin hızlı müdahale için hazır bulunduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER