© Baykuş Haber

Sağlık çalışanlarına NRP Eğitimi

SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK ERGEN KADIN VE ÜREME SAĞLIĞI BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NDE DÜZENLENEN YENİDOĞAN CANLANDIRMA PROGRAMI (NRP) EĞİTİMİ, ÜÇÜNCÜ KEZ VM MEDİCAL PARK SAMSUN HASTANESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi Koordinatörlüğü, "Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi" düzenledi. Bu eğitim, VM Medical Park Samsun Hastanesi ev sahipliğinde üçüncü kez gerçekleştirildi. Yenidoğanlarda görülen asfiksi (oksijen yetersizliğinden kaynaklanan solunum sorunları) gibi temel sorunlara karşı önlem alınması ve neonatal resüsitasyon (yeniden canlandırma) becerilerinin geliştirilmesi amacı taşıyan bu eğitim, hem Türkiye'de hem de dünyada neonatal sağlık sorunlarını ele almaktadır. Özellikle neonatal deneyimi olmayan sağlık kuruluşlarında, yenidoğan resüsitasyonu gereksinimi doğabilir. Bu nedenle, asfiksiye bağlı ölümleri ve komplikasyonları azaltmak için Sağlık Bakanlığı tarafından Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Program, doğum salonlarında en az bir eğitimli personelin bulunmasını hedeflemektedir.

6-8 Eylül 2023 tarihlerinde VM Medical Park Samsun Hastanesi Beyaz Salon'da düzenlenen bu eğitim programına, İl Kurs Sorumlusu Uzm. Hem. Çiğdem Akal, Neonatolog Uzm. Dr. Ferhan İren, Anestezi Uzmanı Dr. Osman Karakuş, Dr. Gül Kılıç, Dr. Oğuz Ertan Kaynarca, Hemşire Nigar Aydın, Acil Tıp Teknisyeni Emre Ay gibi deneyimli eğitmenler katıldı. Programda, üniversite, kamu ve özel hastanelerden gelen 24 sağlık personeline NRP Uygulayıcı Eğitimi verildi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları, sağlık sektörünün önde gelen isimleri tarafından takdim edildi. Bu önemli eğitim, yenidoğan sağlığına yönelik bilinç ve becerilerin geliştirilmesine katkı sağlayarak, gelecekteki yenidoğanların sağlığını güvence altına almaya yönelik önemli bir adımı temsil etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER