© Baykuş Haber

Sağlıklı Kentlerin gündemi; dirençli kentler

BAŞKANLIĞINI BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ’IN YAPTIĞI TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ’NİN 39’UNCU OLAĞAN MECLİSİ, “DEPREM VE DEPREM SONRASI SAĞLIKLI VE DİRENÇLİ KENTLER” GÜNDEMİYLE TOPLANDI. TOPLANTININ AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN ALİNUR AKTAŞ, “SAĞLIKLI ŞEHRİN TEMELİNİ “DİRENÇLİ ŞEHİRLER” OLUŞTURUR. YAŞADIĞIMIZ BÜYÜK DEPREM SONRASI BUNU DAHA İYİ FARK ETTİK” DEDİ.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yönettiği Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 39. olağan meclisi, "Deprem ve deprem sonrası sağlıklı ve dirençli kentler" temasıyla Kütahya'da gerçekleşti. Başkan Aktaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sağlıklı bir şehrin temelinin "dirençli şehirler" olduğunu belirtti ve özellikle son büyük depremin ardından bunun daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Başkanı olarak geçen kasım ayında Dünya Sağlık Örgütü'nün Danimarka'nın Kopenhag şehrinde düzenlediği "Örneklerle Önde Gelen Sağlıklı Şehirler: Tek Sağlık, Tek Gezegen, Tek Toplum" temalı "Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş Toplantısı ve Teknik Konferansı"na katıldıklarını anlatan Başkan Aktaş, şehirlerin sağlığının artık sınırları aşan bir konu olduğunu vurguladı. Ayrıca, pandemi gibi olayların insan, hayvan, bitki ve ekosistem sağlığı arasındaki bağlantıları daha da önemli hale getirdiğine dikkat çekti. Bu nedenle "tek sağlık" kavramının giderek daha fazla önem kazandığını ifade etti.

Başkan Aktaş, deprem sonrası yürüttükleri çalışmalara da değinerek, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği olarak üye belediyelerin proje koordinatörleriyle deprem sonrası kentsel dirençlilik sağlama konusunda toplantılar düzenlediklerini ve yol haritası çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Toplantıda ayrıca Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin yeni üyeleri kabul edildi ve bir sonraki olağan meclis toplantısının Mardin Artuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde ekim ayında yapılmasına karar verildi. Başkan Aktaş, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık'a hediye takdim ederken, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Handan Türkoğlu'na da teşekkür plaketi verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER