© Baykuş Haber

Sahibinden.com, Rekabet Kurulunda sözlü savunma yapacak

Sahibinden.com şirketinin yetkilileri, 12 Temmuz'da Rekabet Kurulu'nda sözlü savunma yapmak üzere hazırlanıyorlar. Rekabet Kurulu, şirketin emlak ve araç satışı ile kiralama hizmetlerindeki çevrim içi platform hizmetleri üzerindeki iddialar nedeniyle, "piyasadaki hakim durumu kötüye kullanma" suçlamalarıyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma, 30 Haziran 2022'de başlatılmıştı.

Rekabet Kurulu, 12 Temmuz'da saat 10.30'da bir araya gelecek. Toplantı sırasında, soruşturma heyeti, elde edilen bilgileri açıklayarak neden ceza verilmesi gerektiğini açıklayacak. Şirket temsilcileri de iddialara karşı savunma yapacaklar.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "Toplantıya katılmak isteyen şikayetçilerin ve üçüncü tarafların, 'Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ' gereğince, toplantı ile ilgili menfaat ilişkilerini belirten bilgi ve belgeler içeren bir dilekçe ile 5 Temmuz 2023 tarihine kadar Rekabet Kurumu'na başvurmaları gerektiği" belirtildi. Ayrıca, toplantıya dinleyici olarak katılmak isteyenlerin, toplantıyı çevrimiçi olarak takip edebilecekleri bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER