© Baykuş Haber

Şahin, Büyükşehir Meclisinde GastroANTEP çalışmalarını anlattı

ŞAHİN, BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GASTROANTEP ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Meclisi, 2023 Yılı Eylül Ayı Dönem Toplantısı'nın 1. Birleşimini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nin içeriği hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Fatma Şahin, Gaziantep'in dirençli şehir, ekonomi, yönetişim, toplum, çevre, güvenli şehir, altyapı gibi alanlarda yürütülen çalışmalara vurgu yaparak şehrin jeopolitik önemi, imkanları ve Gaziantep'in tarih ve kültüründe yemeğin önemini anlattı.

Toplantının ana gündem maddesi, GBB tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Gastronomi Festivali ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle birleştirilen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali oldu. Başkan Fatma Şahin, bu çerçevede 16-24 Eylül tarihleri arasında GBB'ye bağlı hizmet veren tüm müzelerin festival boyunca 08.30 ile 21.00 saatleri arasında ücretsiz ziyarete açılacağını duyurdu.

Fatma Şahin, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen GastroANTEP'in Gaziantep'teki başarılarına da değindi ve bu yılki festival programının içeriği hakkında bilgi verdi. GastroANTEP Kültür Yolu Festivali için toplamda 80 bin metrekarelik bir alanın kısa sürede hazır hale getirildiğini söyledi.

Meclis toplantısında görüşülen diğer maddeler arasında, Gaziantep'te faaliyet gösteren Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı 100 amatör spor kulübüne 5 milyon TL nakdi yardım yapılması ve Gaziantep ile Tataristan Cumhuriyeti'nin Başkenti Kazan şehri arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulması ve GBB bünyesinde gereken tüm girişimlerin yapılması hakkında Fatma Şahin'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER