© Baykuş Haber

Sahte dolarla alışveriş yapan 2 şahıs tutuklandı

Konya'da, sahte dolarlarla hem esnafı hem de ilan sitelerinden ikinci el telefon satan satıcılara dolandırıcılık yapan 2 şüpheli, 3 bin 450 sahte Amerikan doları ve sahte dolarla satın aldıkları cep telefonları ile yakalandı.

Konya'nın Meram ilçesinde, sahte dolarlarla cep telefonu satın almak isteyen 2 şüpheli, önce bir kişiyi dolandırarak başladılar. Daha sonra çevrelerindeki esnaftan alışveriş yaparak sahte dolarları kullanmaya devam ettiler. Ancak dolarların sahte olduğu anlaşılınca mağdurlar, polise başvurdu.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon düzenledi. L.K. ve A.I. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 3 bin 450 sahte Amerikan doları ve sahte dolarlarla satın aldıkları cep telefonları ele geçirildi.

Dolandırıcılık olayıyla bağlantılı olduğu düşünülen M.R. isimli bir kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. L.K. ile A.I. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, M.R. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları sahte para dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle bayram öncesi alışverişlerde ve hayvan alım satım işlemlerinde sahte para kullanımına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar ve denetimlerin devam edeceğini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER