© Baykuş Haber

Sahte dolarla telefon satın alan sevgililer tutuklandı

SAMSUN'DA SAHTE DOLARLA TELEFON SATIN ALAN IRAKLI ŞAHIS VE TÜRK SEVGİLİSİ İLE IRAKLI 1 KİŞİ MAHKEMECE TUTUKLANIRKEN, 1 KİŞİ İSE ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI.

Samsun'da sahte dolarla cep telefonu satın alan bir Iraklı şahıs ve Türk sevgilisi ile bir Iraklı daha mahkeme kararıyla tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir cep telefonu dükkanında 10 adet sahte 100 ABD doları ile telefon almaya çalışan bir kadın ve erkek müşteri, paranın sahte olduğunun anlaşılması üzerine iş yeri sahibi tarafından polise bildirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından çalışma başlattı ve şüphelileri tespit etti. Irak uyruklu A.A.A.M.İ.A.H. ve Türk vatandaşı Ç.Ö. adlı kadın ile diğer bir Iraklı şahıs da bu süreçte gözaltına alındı. Yapılan aramada sahte 100 dolar banknotlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, polis sorgusunun ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, A.A.A.M.İ.A.H. ve sevgilisi Ç.Ö. adlı kadını ile diğer Iraklı şahısı tutuklama kararı verdi. Ancak diğer şüpheli M.D.K.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu kararın ardından tutuklanan şüpheliler Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER