© Baykuş Haber

Sahte savcı FETÖcüler hesabınıza el koyacak diyerek yaşlı adamı 40 bin TL dolandırdı

KOCAELİ'DE BİR ŞÜPHELİ, KENDİSİNİ SAVCI OLARAK TANITTIĞI YAŞLI ADAMI, "FETÖ'CÜLER HESABINIZA EL KOYACAK" DİYEREK 40 BİN TL DOLANDIRDI. MAĞDUR OLAN YAŞLI ADAM, "BANA VERDİKLERİ İBAN NUMARASINA 40 BİN TL GÖNDERDİM. AÇIKLAMA KISMINA 'ARAÇ SATIŞI' OLARAK YAZDIRIP PARAYI HAVALE ETTİRDİLER" DEDİ.

Kocaeli'de yaşlı bir adamın dolandırılmasıyla ilgili devam eden davada, sanığın kendisini savcı olarak tanıtıp "FETÖ'cüler hesabınıza el koyacak" diyerek 40 bin TL dolandırdığı iddiası ele alındı. Mağdur yaşlı adam, dolandırıcılara 40 bin TL gönderdiğini açıkladı ve duruşmada yaşananları anlattı.

Olay, 1 Eylül 2020 tarihinde Kocaeli'de gerçekleşti. Mağdur Mustafa S.'yi arayan M.Ö., kendisini savcı olarak tanıtarak FETÖ üyelerinin hesaplarına el konulacağı yalanını söyleyip bankadaki parasını kendisine göndermesini istedi. Mustafa S., bu sözlere inanarak 40 bin TL'yi belirtilen hesaba gönderdi. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Mustafa S., polise başvurdu.

Davanın ilk duruşması Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada mağdur yaşlı adam ve tanık eşi ifade verdi. Mustafa S., nasıl dolandırıldığını anlatarak, dolandırıcılara para gönderdiğini ve daha sonra dolandırıldığını anlattı. Mağdur, "Bana verdikleri İBAN numarasına 40 bin TL gönderdim. Açıklama kısmına 'araç satışı' olarak yazdırıp, parayı havale ettirdiler" dedi.

Dolandırıcılık suçundan hükümlü olan B.T.Ö. ifadesinde, kendisinin M.Ö. tarafından arandığını ve İstanbul'da araç satan bir kişi olduğunu söyledi. M.Ö. ile cezaevinde tanıştıklarını ve telefonla iletişimlerini sürdürdüklerini ifade etti. Ancak suç işlediğini kabul etmedi ve zararı karşılamayı teklif etti.

Diğer sanık E.Ç. ise olayla ilgisi olmadığını savundu ve B.T.Ö.'nün iddialarını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, M.Ö. hakkında yakalama kararı çıkararak duruşmayı erteledi. Dava süreci devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER