© Baykuş Haber

Sahte sitelerdeki dolandırıcıların ‘aracı kapınıza kadar vale getirecek vaatlerine dikkat

YAZ SEZONUNUN GELMESİYLE BİRLİKTE BİRÇOK SEKTÖRDE OLDUĞU GİBİ RENT A CAR SEKTÖRÜNDE DE HAREKETLİLİK BAŞLADI. OTO KİRALAMACILAR SON ZAMANLARDA ARTAN İNTERNET DOLANDIRICILIĞINA KARŞI UYARIDA BULUNURKEN, DOLANDIRICILARIN ULAŞTIKLARI KİŞİLERDEN ‘ARACI KAPINIZA KADAR VALE GETİRECEK’ ŞEKLİNDE VAATLER ÜZERİNE ÖDEME YAPMALARI VEYA ÖN ÖDEME OLARAK ALDIKLARI ÜCRET KARŞILIKSIZ ÇIKABİLECEĞİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte rent a car sektöründe hareketlilik artarken, işletmeciler internet dolandırıcılığına karşı uyarıda bulunuyor. Dolandırıcılar, internet üzerinden müşterilere "aracı kapınıza kadar vale getirecek" gibi vaatlerde bulunarak ön ödeme talep ediyorlar, ancak bu ödemeler karşılıksız çıkabiliyor. Rent a car işletmecisi Murat Demirkol, vatandaşların bu tür vaatlere itibar etmemelerini ve bilinmeyen firmalara dikkat etmelerini öneriyor.

Demirkol, internet üzerinden araç kiralamak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken noktaları şu şekilde sıralıyor:

1. Araç modeli, kasko, ve motor bakımlarına dikkat edin.
2. Bilinmeyen veya güvenilmeyen firmalardan uzak durun.
3. Rent a car işlemini yapmadan önce aracı görüp kontrol edin.
4. Kopya sitelerden uzak durun. URL adreslerini kontrol edin.
5. Güvenilir siteleri tercih edin. E-Ticaret Bilgi Platformu'ndan sorgulama yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılan araç kiralama işlemlerinde dikkatli olunması, dolandırıcılık vakalarının önlenmesine yardımcı olabilir. Rent a car işletmecileri, müşterilerin güvende olmalarını ve mağdur olmamalarını önemsiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER