© Baykuş Haber

Şairler eserlere ve sergiye hayran kaldı

TEPEBAŞI BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL 11’İNCİSİ DÜZENLENEN ULUSLARARASI ŞİİR BULUŞMASI İÇİN ESKİŞEHİR'E GELEN ŞAİRLER, “MİLLİ MÜCADELE’DE ESKİŞEHİR VE 100. YILINDA ESKİŞEHİR’İN KURTULUŞU” SERGİSİNİ, BELEDİYE HİZMET BİNASI İÇİNDE YER ALAN VE KENTİN DÖRT BİR YANINI SÜSLEYEN PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU ESERLERİNİ GEZDİ.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Şiir Buluşması için Eskişehir'e gelen şairler, kentin önemli kültürel ve tarihi değerlerini keşfetmek için Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldılar. Şairler, kentin tarihine ve milli mücadele dönemine odaklanan “Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” sergisini ziyaret ettiler. Ayrıca, belediye hizmet binasında bulunan ve kentin dört bir yanını süsleyen Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerini de incelediler.

Serginin hazırlanmasına katkı sağlayan Prof. Dr. Kemal Yakut'un rehberliğinde, şairler eserler hakkında bilgi aldılar. Eskişehir'in sanat ve kültür zenginliklerini keşfetmekten memnuniyet duyan şairler, şehrin sanatsal birikimine hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Ayrıca, şairler Ali İsmail Korkmaz'ın anısını yaşatmak amacıyla inşa edilen heykeli de ziyaret ettiler. Mazlum Çetinkaya tarafından okunan bir şiirle Ali İsmail Korkmaz'ı anarak, anlamlı bir anı oluşturdular. Şairler, Eskişehir'in sanat, kültür ve tarihine bu etkinliklerle daha yakından tanıklık etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER