© Baykuş Haber

Sakarya Büyükşehir taekwondocusu Milli Takımda

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAEKWONDO SPORCUSU HİLAL BAŞ, KARAMAN’DA DÜZENLENEN GENÇLER TÜRKİYE TAEKWONDO ŞAMPİYONASI’NDA ÜÇÜNCÜ OLDU. BU SONUÇLARLA MİLLİ TAKIM’A SEÇİLEN BAŞARILI SPORCU, TEMMUZ’DA AYINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ULUSLARARASI TÜRKİYE AÇIK TAEKWONDO TURNUVASI’NDA MİLLİ FORMAYLA MÜCADELE EDECEK.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Taekwondo sporcusu Hilal Baş, Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda 59 kilogramda üçüncülük elde etti. Bu başarısıyla Milli Takım'a seçilen genç sporcu, Temmuz ayında düzenlenecek olan Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası'nda Türk Bayrağı'nı temsil edecek.

17-22 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na Türkiye genelinden 950 kulüp ve 3500 sporcu katıldı. Hilal Baş, bu büyük organizasyonda 59 kilogram kategorisinde üçüncülük elde etti. Ancak yarı finalde yaşadığı sakatlık nedeniyle mücadeleyi bırakmak zorunda kaldı.

Başarılı sporcu, bu sonuçlarla Milli Takım'a seçildi ve 6-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası'nda milli formayla sahaya çıkacak. Hilal Baş'ın bu başarısı, Türk taekwondo sporunun geleceğine ışık tutuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER