© Baykuş Haber

Sakarya Büyükşehirden pedal dostu festival

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM YÜCE, ‘KARADENİZ’DE PEDAL ÇEVİRELİM’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENECEK FESTİVALDE 3 GÜN BOYUNCA SAKARYA’NIN TARİHİ, KÜLTÜREL VE DOĞAL GÜZELLİKLERİN TANITIMININ YANI SIRA BİSİKLET DESTİNASYONLARININ DA PAYLAŞIMININ YAPILACAĞINI BELİRTTİ.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Karadeniz’de Pedal Çevirelim" projesi kapsamındaki festival hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yüce, Avrupa Birliği'nin desteklediği bu projenin önemine vurgu yaparak, festivalin 31 Mayıs - 2 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

Başkan Yüce, bu festivalin Sakarya'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bisiklet destinasyonlarının da tanıtımını yapacak büyük bir etkinlik olacağını belirtti. Projeyi hayata geçiren ülkeler arasında Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna gibi ülkelerin de olduğunu vurguladı.

31 Mayıs Çarşamba günü festivalin açılışının Millet Bahçesi'nde yapılacağını belirten Yüce, sanat merkezleri, tarihi ve doğal güzelliklerin misafirlerle paylaşılacağını ifade etti. Ayrıca, bu etkinlikler aracılığıyla Sakarya'nın bisiklet destinasyonlarını tanıtarak, şehrin ekoturizm alanlarını öne çıkaracaklarını ve Karadeniz'e sınırı olan ülkelerle iş birliği yaparak şehrin tanıtımını yapacaklarını da ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER