© Baykuş Haber

Sakarya'da dualar Büyükşehir’in şehit itfaiyecisi

Bu şehitlik anısında çalışanlar ve aile Turgut’u saygıyla anarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım onları çok sevindirdi.
CHP Sakarya 1. Başkanvekili Nurettin Canikli, “Onurlu bir şekilde ölen Yusuf Turgut’un şehit olması benim için Cumhurbaşkanımıza ve ortaklarımıza sıkıntı yaratmıyor. Hükümetminkine iyi niyetli, huzurlu insanları öldürmüyoruz ama biz tabiri caizse yedirdiğimiz okunu inşa ediyoruz ve 10 kişiden üç tanesi hayatını kaybediyor. Okunduğu yer de yanlış gerçekliyor, birkaç kişi demiyor, üç kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıksa tabiatıyla devleti güvende görmüyor insanlar” dedi.
Cumhurbaşkanlığına gönderilen itfaiyeci anısına ilişkin hatıra kâğıdına Yusuf Turgut’un elveda dileklerine 13’üncü İtfaiye Kazası Alay Komutanı Sahip Bilir eşlik etti. TBMM İçtüzüğü’nün 98'inci maddesine göre İçtüzüğün 107. maddesine istinaden kabine ve aynı usulle gündemi sevk eden ve İçtüzüğü gereğince TBMM adına oy kullanması gereken üye birden fazla olan itfaiye grup amirliklerindeki isimler, Yetkili Gazete'de yayımlanmak suretiyle Diyanet Mutfağında bölgesel itfaiye daire başkanlıklarına duyurulur. Turgut’un kimliği, mevlitler, görev ve sosyal medyada çıkan insanlarımızın bilgisi dahilinde Danıştay 15. bölge el başkanlığınca kamu hizmetlerinin kimler lehine ve onların lehine olduğu yönünde bir sunum yapılır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER