© Baykuş Haber

Sakaryada el değiştirmeden yayın hayatını sürdüren tek gazete

1954 YILINDA “DEMOKRAT SAKARYA” ADIYLA MERHUM HASAN UYAR TARAFINDAN KURULAN YENİ SAKARYA GAZETESİ, 70. YILINDA İLKELİ VE TARAFSIZ HABERCİLİK ANLAYIŞIYLA, SAKARYA YEREL BASINININ YÜZ AKI OLARAK YAYIN HAYATINI SÜRDÜRÜYOR.

Sakarya'nın köklü yayın organlarından biri olan Yeni Sakarya Gazetesi, 1954 yılında merhum Hasan Uyar tarafından "Demokrat Sakarya" adıyla kuruldu. Uzun yıllardır ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışını sürdüren gazete, 70. kuruluş yılını büyük bir gurur ve başarıyla kutluyor.

Gazetenin kurucusu Tüccar Hasan Uyar, 1952'de ilk matbaayı kurarak basın hayatına adım atmış, ardından eğitimini tamamlayamaması nedeniyle 1954'te "Demokrat Sakarya" gazetesini kurmuştu. 1960 darbesine kadar bu isimle faaliyet gösteren gazete, darbe döneminde "Yeni Sakarya" olarak adını değiştirmişti. Hasan Uyar, vefat edene kadar gazetesini elden bırakmayarak yerel basının önemli isimlerinden biri olarak kalmıştı.

Tarafsız haberciliği ilke edinen Hasan Uyar, vasiyetinde aynı ilkelerle yayına devam etmelerini evlatlarına bırakmıştı. Onun vefatının ardından çocukları ve aile büyükleri tarafından sahiplenilen Yeni Sakarya Gazetesi, bugün hala aynı ilkeler doğrultusunda yayın yaparak 70. yılını doldurmuş bulunuyor. Genel Müdür Zeki Aydıntepe, gazetenin Sakarya'da ve ulusal düzeyde önemli bir örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, "Hiçbir değişiklik olmadan yayın yapmaya devam eden tek yerel gazete olarak Yeni Sakarya, köklerinden aldığı güçle ayakta duruyor." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER