© Baykuş Haber

Sakaryanın eko turizm rotasını bu ekranda dünya görecek

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ‘KARADENİZ’DE PEDAL ÇEVİRELİM’ İSİMLİ AB PROJESİ ÇERÇEVESİNDE HAYATA GEÇİRİLEN SAKARYA’NIN EKO TURİZM ROTA MOBİL UYGULAMASI ARTIK AKILLI TELEFONLARDA. DENEME AŞAMASINDA MOBİL PROGRAM, KISA SÜRE SONRA DİJİTAL OLARAK DÜNYAYA AÇILACAK.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin "Karadeniz’de Pedal Çevirelim" adlı AB projesi kapsamında geliştirilen Sakarya'nın eko turizm rota mobil uygulaması artık akıllı telefonlarda mevcut. Bu deneme aşamasında olan mobil program, yakın bir gelecekte dijital platformlarda da erişilebilir hale gelecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen "Karadeniz’de Pedal Çevirelim" adlı Avrupa Birliği projesinin paydaşları, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan'dan gelen kurum ve kuruluşlarla Sakarya'da bir araya geldi. Projenin amacı, Sakarya'yı Karadeniz ülkeleri için bir eko turizm merkezi haline getirmek ve ortak ülkelerle Sakarya'nın doğal güzelliklerini tanıtmak, eko turizm rotalarını teşvik etmek ve yerel kalkınmaya katkı sağlamaktı. Bu doğrultuda, ortak ülkelerle birlikte dijital bir platform oluşturuldu ve bu uygulama Türkiye sınırlarında kullanılmaya başlandı. Bu sayede tüm dünya gezginleri artık Sakarya'nın eko turizm rotalarını keşfedebilecek, deneyimlerini paylaşabilecek ve yerel ekonomi bu tanıtım sayesinde büyüme gösterebilecekler. Ayrıca, akıllı telefonlardan erişilebilen "LetsCycle" adlı eko turizm rota uygulaması da geliştirildi ve deneme aşamasından sonra yakın bir gelecekte dünya çapında kullanıma sunulacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER