© Baykuş Haber

Sakaryanın teleferiği açılışa gün sayıyor

GÖLÜ, DOĞASI VE YEŞİLİYLE EŞSİZ GÜZELLİKLERİ İÇİNDE BARINDIRAN SAKARYA’NIN SAPANCA İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN TELEFERİK, AÇILIŞA GÜN SAYIYOR. 2 İSTASYON, 9 TELEFERİK DİREĞİ VE 36 KABİNDEN OLUŞAN TELEFERİK, İSTANBUL’UN ARKA BAHÇESİ KONUMUNDA ZİYARETÇİLERİNE YEŞİL VE MAVİNİN TONLARINI YANSITACAK.

Sapanca ilçesinde, doğasının ve gölünün eşsiz güzelliklerine ev sahipliği yapan bir teleferik projesi tamamlandı ve yaklaşan açılışa hazırlanıyor. İstanbul'a yakınlığı nedeniyle her mevsim ziyaretçi çeken Sapanca, yeni teleferik projesi ile turizmine katkı sağlamayı hedefliyor. İki istasyon, dokuz teleferik direği ve 36 kabin içeren bu proje, bölge ekonomisine olumlu katkılarda bulunmayı amaçlıyor.

Sapanca Teleferik Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Özgümüş, projenin 15 Haziran'da hizmete gireceğini açıkladı. Teleferik projesinin teknik detayları hakkında konuşan Sapanca Teleferik Teknik Müdürü İbrahim Karakoç, teleferiklerin saatte bin 500 kişi taşıyabilecek kapasitede olduğunu belirtti. Ayrıca, her kabinin maksimum 8 kişi alabileceğini vurguladı.

Özgümüş ayrıca, Sapanca'nın doğal güzelliğini daha geniş bir perspektiften görmelerini sağlayacaklarını ifade etti. Projenin turistlerin ilgisini artıracağını ve Sapanca'yı daha fazla ziyaretçiye çekeceğini düşündüklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER