© Baykuş Haber

Saklı kalmış bu yer keşfedilmeyi bekliyor

ERZURUM’DA SAKLI KALMIŞ DOĞAL BİR HAZİNE ADATA KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR.

Erzurum'un Uzundere İlçesi, doğal güzellikleriyle dolu saklı bir hazineye ev sahipliği yapıyor. Bu bölge, şelaleleri, gölleri, büyüleyici kanyonları ve tarihi dokusu ile doğa severleri cezbetmeye devam ediyor.

Uzundere ilçesinin Ulubağ Mahallesi'nde bulunan Kardeşler Mezrası, adeta bir kartpostal manzarası sunuyor. Bu doğal güzellikler, İzlanda'daki dağları andırır nitelikte ve henüz keşfedilmeyi bekliyor. Mezra, yüzlerce tür çiçek ve vahşi hayvanın zengin çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

Ancak, bu güzelliklere ulaşım sorunları nedeniyle pek fazla ziyaretçi gelmiyor. Mezra ve çevresi, turizme açılmayı bekliyor. Bölge sakinleri, bu muhteşem manzaraların turizme kazandırılmasını istiyor. Mezra, yaz aylarında kısa süreliğine gelen ziyaretçilere ve hayvan yetiştiriciliği yapanlara ev sahipliği yapıyor.

Bu doğa harikasının Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıklıkla keşfedilmeyi bekleyen benzersiz yerlerden biri olduğunu söylemek mümkün. Mezra, insan müdahalesinin olmadığı temiz bir ortam sunuyor. Temiz hava ve çöp olmayan bu bölge, keşfedilmeyi ve ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Ulubağ Mahallesi sakinlerinden Mehmet Önal, bölgenin turizme kazandırılması için destek beklediklerini ve özellikle ulaşım sorunlarının çözülmesini istediklerini belirterek, "Bizler bile bu yaylaya gitmek için zorlanıyoruz. Gerçekten görülmesi ve gezilmesi gereken yerler. Avrupa'da bu tarz yerlere gitmek ya da görmek için ciddi masraflar yapıyor. Herkesi bu güzellikleri göremeye davet ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER