© Baykuş Haber

Salihlide bin kedi ve köpeğe mikroçip takıldı

MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE 400’Ü KÖPEK VE 600’Ü KEDİ OLMAK ÜZERE TOPLAM BİN EVCİL HAYVANA MİKROÇİP TAKILIP KAYIT ALTINA ALINDI.

Salihli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik" çerçevesinde başlatılan uygulama sonucunda, 400 köpek ve 600 kedi olmak üzere toplam bin evcil hayvan mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliği uyarınca yürütülen bu çalışma, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erdi. Salihli ilçesinde ise 4 bin kedi ve köpek başvurusu alındı ve bunlardan bin tanesi, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlık ekibinde görevli Veteriner Hekimler tarafından kimliklendirilip kayıt altına alındı. Bu bin evcil hayvandan 600'ü kedi ve 400'ü köpek olarak kayıt altına alındı.

Ekipler, 31 Aralık 2022 tarihinden önce ön kayıtta bulunan kedi ve köpeklerin yanı sıra 2023 yılı doğumlu kedi ve köpeklere de mikroçip takıldığını belirtti. Mikroçiplerin takılma işleminin Salihli İlçe Tarım Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştiği ve ayrıca ekiplerin mahalle mahalle gezerek de bu işlemi yürüttüğü vurgulandı.

Ayrıca, evcil hayvanlarına mikroçip takdırmayanlara 3 bin 642 lira, mikroçip takdırdıktan sonra evcil hayvanlarını sokağa bırakanlara ise 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacağı bilgisi verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER