© Baykuş Haber

Salihlide çekirgeye karşı dron ile mücadele

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI, SALİHLİ İLÇESİNDE BİTKİSEL ÜRETİMDE ZARARLI OLAN TARLA ÇEKİRGELERİNE KARŞI DRONE İLE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, bitkisel üretimi tehdit eden tarla çekirgelerine karşı Salihli ilçesinde drone ile ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Salihli ilçesine bağlı Çelikli, Burhan, Başlıoğlu, Şirinyer, Çamurhamamı, Karaağaç gibi yaylalardaki tarla çekirgelerinin yumurta bıraktığı alanlara drone ile ilaçlama yaparak bu zararlıları kontrol altına almaya çalıştı. İlaçlama çalışması, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün öncülüğünde yürütülen haşere ile mücadele çalışmalarında teknolojik imkanların da kullanıldığını ifade eden Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, "İlaçlama çalışmalarımızı daha etkili ve ulaşılması zor bölgelere ulaşabilmek için drone teknolojisini kullanmaya başladık. Daha önce Kırkağaç ilçesinde çekirge sorununa karşı drone ile ilaçlama yapmıştık. Şimdi de Salihli ilçesine bağlı Çelikli, Burhan, Başlıoğlu, Şirinyer, Çamurhamamı, Karaağaç mahallelerinde tarla çekirgelerinin yumurta bıraktığı alanlarda drone ile ilaçlama çalışması gerçekleştirdik" şeklinde açıklamada bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER