© Baykuş Haber

Salihlide Mera Islah ve Amenajman Projesi açıldı

“SALİHLİ KEMER MAHALLESİ MERA ISLAH VE AMENAJMAN PROJESİ” ÇERÇEVESİNDE 400 DEKARLIK YENİ MERA ALANININ AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirilen "Salihli Kemer Mahallesi Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında 400 dekarlık yeni mera alanının kullanıma açılması törenle kutlandı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projenin, hayvancılık sektörünün geliştirilmesi ve kaba yem üretiminin arttırılması amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Törende konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "Salihli’ye bağlı Kemer Mahallesinde bulunan mera alanları, Bakanlığımız tarafından 5 yıllık bir ıslah programına alınmıştır. İl Müdürlüğü olarak Kemer Mahallesi’nde mera ıslah programı çerçevesinde bir ıslah projesi hayata geçirdik. Bin 500'den fazla hayvanın bulunduğu bu mahallede zorlu bir ıslah çalışması yapıldı ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 900 dekarlık olan bu mera alanın şu anda 500 dekara yakın kısmı ıslah edilmiş durumda. Makilik bitkilerin temizlenmesi, sahanın teraslanması gibi çalışmalar zorlu bir süreci gerektirdi. Bu başarılı çalışma sonucunda memnuniyetin yüksek olduğunu görüyoruz. Mera ıslahı uzun vadeli bir yatırımdır. Mahallemiz, meranın sürdürülebilir kullanımı için gereken kurallara uyarak bu değerli kaynağa sahip çıkmalıdır. Bu projede emeği geçen tüm teknik personelimize teşekkür ediyorum ve mera ıslahının bölgeye bereket getirmesini diliyorum" dedi.

Törene, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Sözer, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Ahmetli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak gibi birçok yetkili ve üretici katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER