© Baykuş Haber

Saltuklu Hoca, miniklere Saltuklu eserlerini tanıttı

ERZURUM’DAKİ SALTUKLU DÖNEMİ ESERLERİ MİNİK ÖĞRENCİLERE TANITILDI. YAKUTİYE İLÇESİ DUMLU İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, YERİNDE GÖREREK TARİHİ ESERLER HAKKINDA UZMANINDAN BİLGİ ALDILAR.

Erzurum'daki Saltuklu dönemi eserleri, Dumlu İlkokulu öğrencilerine tanıtıldı. Okul Müdiresi Onur Kurdulu ve Sınıf Öğretmeni Büşra Gül Yarbaşı, öğrencilere şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde göstermek amacıyla bir gezi düzenledi. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zübeyir Saltuklu, Saltuklu Beyliği'nin tarihini ve günümüze kadar ulaşan eserlerini öğrencilere aktardı.

Saltuklu Hoca, öğrencilere "Surlardan Medeniyetlere Açılan Kapılar Şehr-i Kadim Erzurum" adlı kitapçığı ve çikolata hediye etti. Öğrencilere tarihi eserlerin kapılarında bulunan Kültür Bakanlığı tarafından yazılan bilgilendirme yazılarını okuttular. Öğrenciler her gezdikleri eserin önünde hatıra fotoğrafı çekerek güzel bir anı albümü oluşturdular.

Prof. Dr. Zübeyir Saltuklu, sıradan ve slayta dayalı eğitim yerine bu tür etkinliklerin daha yararlı olduğunu belirtti ve tarihi eserlere sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Öğretmen Büşra Gül Yarbaşı, öğrencilere tarihi ve kültürel değerleri yerinde görerek öğrenmelerini amaçladığını ifade etti.

Program sonunda öğrenciler, Saltuklu Hoca'ya teşekkür ederek vedalaştılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER