© Baykuş Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI OLAĞAN TOPLANTISI, SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANVEKİLİ NİHAT SOĞUK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı ilk toplantısında toplam 53 maddeyi görüşerek karara bağlama sürecine girişti. Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşen toplantıda 3 madde karara bağlanırken, diğer 50 madde ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantıda öne çıkan kararlar arasında, Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 40 adet taşıt ve iş makinesi alımı için 160 milyon TL kredi kullanım talebi bulunuyordu. Ayrıca Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 10 araç alımı için 30 milyon TL'lik kredi kullanımı da görüşülerek kabul edildi.

Diğer 50 madde ise daha geniş bir şekilde tartışılması için ilgili komisyonlara havale edildi. İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Alper, partisinden istifa ederek bağımsız bir meclis üyesi olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

CHP Grubu ise Atakum sahilindeki bisiklet yolunun kullanılmasına ve emniyet tedbirlerinin alınmasına dair bir belediye meclisi kararı alınması talebinde bulundu, ancak bu öneri oy çokluğuyla reddedildi. Başkanvekili Nihat Soğuk, bu konuda Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışma yaptığını ve sona geldiklerini belirtti.

Bugün görüşülmeyen 50 madde, ilgili komisyonlarda daha fazla detaylı bir şekilde incelendikten sonra tekrar meclise getirilerek karara bağlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER