© Baykuş Haber

Samsunda 43üncü kültür ve sanat sezonu final yaptı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARI, 43’ÜNCÜ KÜLTÜR VE SANAT SEZONU DÜZENLENEN KONSERLER VE GÖSTERİ PROGRAMLARIYLA TAMAMLADI. HAZİRAN AYI SÜRESİNCE DÜZENLENEN ETKİNLİKLER SANATSEVERLER TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, 43. kültür ve sanat sezonunu bir dizi başarılı konser ve gösteri programlarıyla sonlandırdı. Haziran ayı boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal yaşama katkı sağlayan yatırımlarıyla öne çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, açıldığı günden bu yana birçok yetişkin ve çocuğun hayatına dokunarak Samsun'un kültür ve sanat hayatına katkıda bulunuyor. Konservatuvar, 43. kültür ve sanat sezonunu Haziran ayındaki birbirinden güzel konserler ve gösteri programlarıyla tamamladı. Programlar büyük bir izleyici kitlesi tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın Türk Sanat Müziği Yıl Sonu Kapanış Konseri olan "Rindlerin Akşamı," TRT sanatçısı ve bestekar Cavit Ersoy'un sanat danışmanlığında gerçekleşti. Programda birçok Türk Sanat Müziği eseri icra edildi ve seyirciler şarkılara eşlik etti.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ile Halk Eğitim Merkezleri Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen "Hayat Boyu Öğrenme Programı" sanat kurslarının yılsonu temsili Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Bağlama, gitar, keman, piyano kurslarına katılan yetenekli öğrenciler sahneye çıkarak performans sergiledi.

Ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu tarafından Neşet Ertaş anma ve vefa konseri "Bir Garip Sazım" adıyla düzenlendi. Sanatçı Neşet Ertaş'ın türkülerine olan ilgi büyük bir katılımcı kitlesiyle bir araya gelerek gösterildi.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Dansları Topluluğu tarafından düzenlenen "Karadeniz'in Renkleri" adlı iki gösteri de sanat meraklılarıyla buluştu. Gösterilerde farklı yörelere ait danslar sergilendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, Konservatuvar'ın 2022-2023 öğretim yılında 12 farklı branşta 600'den fazla öğrenciye eğitim verdiğini ve yılsonu temsilleriyle yeteneklerini sergilediklerini belirtti. Akdin, sezon boyunca düzenlenen konserler ve etkinliklerle 43. kültür ve sanat sezonunu başarıyla tamamladıklarını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER