© Baykuş Haber

Samsunda bağımlılıkla mücadelede kararlılık vurgusu

SAMSUN’DA YAPILAN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA, BAĞIMLIKLA MÜCADELEYE ARA VERMEDEN DEVAM ETME KARARI ÇIKTI.

SAMSUN (İHA) - Samsun'da düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda, bağımlılıkla mücadeleye kesintisiz devam edilmesi kararı alındı. 2023 yazı ve sonrasındaki dönemde Samsun'da uygulanacak bağımlılıkla mücadele eğitim projeleri üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, çeşitli kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplumsal bir sorun olarak kabul edilen bağımlılıkla mücadelede, koruyucu ve önleyici tedbirlerin büyük bir önem taşıdığını belirten Vali Dağlı, bu mücadelenin toplumun her kesimini ilgilendirdiğini vurguladı. Kamu kurumlarından yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından basın kuruluşlarına kadar herkesin bu konuda önemli görevler üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Dağlı, ayrıca, yaz aylarından itibaren Samsun'da yeni bir bağımlılıkla mücadele projesini hayata geçireceklerini belirtti. Bu projede, kurumlar arası işbirliği yaparak ailelere eğitim verilmesi planlandığını açıkladı. Bu eğitimlerin ailelere, bağımlılığın tanımı, belirtileri ve bağımlı çocuklarda görülen fiziksel ve psikolojik değişiklikler hakkında bilgi vererek, farkındalık oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

Vali Dağlı, bu eğitimlerin ayrıca çocukların sağlıklı yaşam becerileri kazanmasına ve bağımlılık risklerinden uzak bir yaşam sürmelerine yardımcı olmayı hedeflediğini de vurguladı.

Toplantının ardından Vali Dağlı, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ziyaret ederek, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER