© Baykuş Haber

Samsunda engelli kadın selde kayboldu

SAMSUN’UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE SELDE KAYBOLAN KADIN İÇİN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI.

SAMSUN (İHA) – Samsun'un Çarşamba ilçesinde sel sularına kapılan kadını bulmak amacıyla kurtarma operasyonu başlatıldı.

Çarşamba ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu bazı mahalleler sel sularıyla kaplandı. Bu felaketin yaşandığı yerlerden biri olan Aşağı Musalla Mahallesi'nde, Gökçedere'nin taşkını sırasında, 51 yaşındaki Türkan Yılmaz adlı bir kadın sel sularına kapıldı. Kadının fiziksel ve zihinsel engelli olduğu öğrenildi. Türkan Yılmaz'ın dere kenarına odun toplamak için indiği belirtildi.

Türkan Yılmaz'ın haber alınamaması üzerine olayı duyan jandarma ve AFAD ekipleri hemen harekete geçti. Gece koşulları nedeniyle sınırlı bir şekilde yürütülen arama çalışmalarında, dere kenarında kazma ve kürek kullanıldı. Jandarma ekipleri termal dronlar kullanarak inceleme yaparken, Samsun İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komandolar da bölgeye yönlendirilerek arama çalışmalarına katıldı.

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan da olay yerine giderek kayıp kadının ailesine destek ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kaymakam Yıldırım ve Belediye Başkanı Doğan, arama kurtarma operasyonu hakkında bilgi aldı ve kayıp kadının bir an önce bulunması için gerekli tüm çabaların gösterileceğini vurguladılar.

Babası Cahit Yılmaz, kızlarının kayboluşunu şöyle ifade etti: "Saat 19:30 civarında kayboluyor. Bu dere kenarına geldikten sonra su geliyor. Sel geliyor. Ondan sonra da kayıp. Aradık, aradık, meydanda bulamayınca şüphelendik."

Türkan Yılmaz'ı bulma çalışmaları devam ediyor. Yağışlı hava nedeniyle, arama kurtarma ekiplerinin sabahın aydınlanmasını beklemeleri bekleniyor. Kaymakam Yıldırım, "Devletin bütün imkanları ile buradayız. Akşam karanlık çöktüğü için yapabileceklerimiz sınırlıdır. Sabah gün aydınlanınca burada çalışmalar başlayacak. İnşallah umudumuz odur ki dereye düşmemiştir. Tabi burada yoğun bir yağış olmadı ama meydana gelen bir sel olayı var. İnşallah canlı, cansız ortaya çıkacak, bulacağız. Burada Gökçeçakmak bölgesinde yoğun bir yağış oldu. Burada çok az bir yağış vardı ama yukarı bölgelerden gelen bir sel olayı var." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER