© Baykuş Haber

Samsunda istinat duvarı 5 aracın üzerine devrildi: Olay anı kamerada

SAMSUN'DA SEL SULARINA DAYANAMAYAN SİTENİN OTOPARKINDAKİ İSTİNAT DUVARI 5 ARACIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Samsun'da yaşanan sel felaketi, bir sitenin otoparkındaki istinat duvarının çökmesine ve 5 aracın altında kalmasına neden oldu. Bu olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de dehşet vericiydi. Canik ilçesi Uludağ Mahallesi'nde bulunan 13 katlı bir sitede gerçekleşen bu olay, şiddetli yağışların yarattığı sel ve su baskınları sonucu meydana geldi.

Otoparkta bulunan istinat duvarı, sel sularının etkisiyle dayanamayarak park halindeki 5 aracın üzerine devrildi. Araçlar duvarın altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Olayın görgü tanıklarından Arif Saralioğlu, iki aracının da bu olayda zarar gördüğünü belirtti ve yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Bir aracımı kullanmak üzere dışarı çıktım. Ancak 10 dakika sonra duvarın çöktüğü haberi geldi. Diğer aracım da duvarın altında kaldı. Bir komşumuz saniyelerle kurtuldu. Şükür ki can kaybı yaşanmadı."

Hüseyin Sağlam, şiddetli yağışın ardından bahçeyi kontrol etmek istediklerini ancak sel sularının çok hızlı yükseldiğini ve duvarın çökmesine neden olduğunu ifade etti. Sağlam, "Araçlarımız duvarın altında kaldı. Maddi zararımız var. Neyse ki can kaybı olmadı, şükürler olsun" dedi.

Aracı duvarın altında kalan Sezer İnanlı, yaşadığı korku dolu anları şu şekilde anlattı: "İki arabam vardı ve yan yanaydılar. Bir aracı almak için dışarı çıktım ve suyun yükseldiğini gördüm. Hemen kaçmam gerekti. Duvarın çöküşünü izledim. Her iki araç da duvarın altında kaldı. Son anda kurtuldum."

Bu talihsiz olayın, istinat duvarının çökme anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ayrıca sel suları, sitenin altındaki perde imalatçı dükkanını basarak ortalığı çamura buladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER