© Baykuş Haber

Samsunda kültür balığında hedef 14 bin ton

SAMSUN’DA GEÇEN YIL 10 BİN 700 BİN TON KÜLTÜR BALIĞI YETİŞTİRİLİRKEN, BU YIL İSE 14 BİN TON BALIĞIN YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR.

Samsun'da geçen yıl 10 bin 700 ton kültür balığı yetiştirilirken, bu yıl hedeflenen üretim miktarı 14 bin tona çıkarıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Samsun-Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği'nin koordinasyonunda Samsun'da Türk somonu yetiştiricileri ile bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'un 210 km'lik kıyı uzunluğuna sahip olduğunu ve bu nedenle hem avcılıkta hem de yetiştiricilikte bölge ve Türkiye genelinde önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Sağlam, sektörün büyümesi için istikrarlı bir üretimin ve birlik içinde hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. M. Altuğ Atalay ise sektöre verdikleri desteklerden bahsederek, ihracat sıkıntılarına çözüm arayışlarına katkı sağlamak amacıyla bu toplantının düzenlendiğini belirtti. Atalay, yeni pazarlar bulma çabaları, hastalıklarla mücadele çalışmaları gibi konularda girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Toplantıda ayrıca sektörün mevcut durumu ve pazarlama konusundaki zorluklar hakkında bilgi veren Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine katılımcılara bilgi verdi.

Bu yıl Samsun'da 14 bin ton balık üretimi hedeflenirken, geçen yıl 10 bin 700 ton kültür balığı yetiştirilmişti. Toplantıya Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özerdem Maltaş, teknik elemanlar ve çok sayıda Türk somonu üreticisi katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER