© Baykuş Haber

Samsunda manda yetiştiriciliğine teşvikler sürüyor

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Halk Elinde Anadolu Mandası Islah Projesi" kapsamında 5 ilçede manda yetiştiriciliği yapıldığını ve 2022 yılında 91 işletme, 3 bin 124 manda ve bin 18 malak için toplam 6 milyon 254 bin 600 TL destekleme ödemesi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Samsun'da uygulanan "Halk Elinde Anadolu Mandası Islah Projesi" çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Manda Yetiştiriciliği Birlik Başkanı İsmail Metin, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde görevli Proje Lideri Prof. Dr. Hüseyin Erdem ve diğer ilgili kişiler, Derya Sözen'e ait manda işletmesini ziyaret etti.

Bu projenin amacının, saf yetiştirme ve seleksiyon yöntemlerini kullanarak ıslah çalışmalarını sürdürmek olduğunu belirten Sağlam, ayrıca proje kapsamında birliklere ve çiftçilere kendi ıslah sistemlerini kurmaları konusunda uygulamalı eğitimlerin verildiğini ve süt verimi yüksek yeni generasyon mandaların yetiştirildiğini ifade etti.

Sağlam ayrıca, projenin sonuçlarından bahsederek, mandaların süt verimlerinin arttığını, kayıtlı yetiştiriciliğin yaygınlaştığını ve üreticilere destekleme ödemeleri yapıldığını belirtti. Proje çerçevesinde her yıl belirlenen miktarlarda hayvan başına destekleme ödemesi yapıldığını da dile getiren Sağlam, 2022 yılında 91 işletme için toplam 6 milyon 254 bin 600 TL destekleme ödemesi yapıldığını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER