© Baykuş Haber

Samsunda selin bilançosu netleşiyor

SAMSUN VALİLİĞİ İL BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA, 05-06 HAZİRAN 2023 TARİHİNDE SAMSUN İL GENELİNDE YEREL SU BASKINLARINA, ULAŞIMDA AKSAMALARA VE MADDİ HASARLARA SEBEBİYET VEREN KUVVETLİ YAĞIŞLARIN ARDINDAN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARININ ARALIKSIZ DEVAM ETTİĞİ BİLDİRİLDİ.

Samsun'daki sel felaketi sonrasında yaşanan gelişmeler netleşmeye başladı. Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 05-06 Haziran 2023 tarihlerinde kent genelinde yaşanan sel felaketinin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarına değinildi. Açıklamada, afetten etkilenen vatandaşların Atakum, Ladik, Canik, İlkadım, Terme, Vezirköprü, 19 Mayıs, Çarşamba, Havza, Salıpazarı ve Ayvacık Kaymakamlıkları'na dilekçe yoluyla başvurularının alındığı ve ilgili kurumlara iletilerek çalışmaların başladığı belirtildi.

Aynı açıklamada, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başvuruların ilgili kurumlara iletilmesi hakkında bilgi verdiği ve 367 başvurunun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne, 376 başvurunun İl Defterdarlığı'na ve 447 başvurunun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne iletilmiş olduğu ifade edildi.

Ayrıca, sel felaketi sonrasında yaşanan hasarların giderilmesi için çeşitli kurumlar arasında koordineli bir şekilde çalışmaların yürütüldüğü, evlerde, yollar da dahil olmak üzere birçok alanda meydana gelen hasarın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu kapsamda, Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 172 mahallede olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalarına devam ettiği ve su ve kanalizasyon hatlarının tamiratının yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca, DSİ (Devlet Su İşleri) tarafından il genelinde kanal temizliği ve sedde onarım çalışmalarının sürdüğü, YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.) tarafından enerji arızalarına müdahale edilerek yeniden enerjinin sağlandığı ifade edildi.

Samsun Valisi Dağlı, yaşanan felaket sonrasında tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaraların en kısa sürede sarılacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER